Weeping Willows följer upp succén

Weeping Willows firar 20 år sedan debutalbumet ”Broken Promise Land” släpptes. Uppbackade av Gävle Symfoniorkester, under ledning av Christoffer Nobin, bjöd poplegendarerna med Magnus Carlson vid mikrofonen nyligen på en unik jubileumskonsert i Ericsson Globe - tre gånger i rad! I sommar väntar en mindre turné för bandet, med flera spelningar på den nya festivalen Let's Spend The Night Together!

Historien om Weeping Willows börjar redan 1994 då bandet bildades, men den första officiella singeln med namnet ”Broken Promise Land” kom först sommaren 1997. Några månader senare släpptes debutalbumet med samma namn, som blev en svensk popklassiker och har släppts i flera olika versioner och utgåvor sedan dess. 

– Vi ville göra något storslaget och att spela tillsammans med en symfoniorkester är ju något vi gjort flera gånger tidigare och älskar. Som det Stockholmsband vi är känner vi att det inte finns en mer storslagen plats att spela på än i Globen, sa Weeping Willows sångare Magnus Carlson inför det mäktiga jubiléet.

Efter Globen-succén är Weeping Willows redo för sommarturné! Bland annat ingår bandet i den nya, turnerande festivalen Let's Spend The Night Together - som besöker Göteborg, Kalmar, Malmö, Uppsala och Linköping.

 

Texten uppdaterad: 2017-04-07