Saade

Saade var under hösten 2016 ute på en klubbturné i Sverige. Med sig hade han sin senaste ep "Saade", som bland annat innehåller hiten "Wide Awake" – en duett tillsammans med Gustaf Norén.

Det var sommaren 2015 som Eric Saade kände att det var dags att göra något nytt. Han fick möjlighet att träffa Gustaf Norén (Mando Diao) och Viktor Norén och Joakim Andrén (State of Sound). Killarna klickade direkt och ett samarbete startade hösten 2015. I mars släpptes det första spåret ”Colors” och i slutet på maj kom duetten ”Wide Awake” med Gustaf Norén. Nu finns ep:n "Saade" ute som innehåller de två singlarna och tre nya spår.

Saade är en av 2010-talets populäraste svenska artister och har stått på scen i halva sitt liv. Redan som 13-åring upptäcktes han i en talangtävling och som 16-åring skrev han på sitt första skivkontrakt. Han har sedan dess etablerat sig som en av landets mest framgångsrika artister som bland annat varit ute på turné med ett publiksnitt på över 10 000 personer och släppt fyra album varav tre toppade svenska albumlistan. Eric Saade (född 1990) var bara 13 år när han upptäcktes av en av Sveriges mest erfarna talangscouter. Två år senare vann Eric den riksomfattande talangtävlingen "Joker (numera Stjärnskott)” och 16 år gammal skrev han på sitt första skivkontrakt som resulterade i tre singlar och ett album.

Det stora genombrottet kom 2010 när Eric Saade var med i Melodifestivalen med låten “Manboy”. Han slutade trea i tävlingen och låten gick upp i topp på singellistan. Samma år släpptes debutalbumet "Masquerade”, som låg på albumlistan i 58 veckor. 2011 blev ett ännu mer framgångsrikt år för Helsingborgssonen. Han vann Melodifestivalen med "Popular” och kom på tredje plats i Eurovision Song Contest. Strax därefter kom hans andra album “Saade Vol. 1” och han åkte ut på en stor turné som i snitt drog 10 000 personer per konsert. Redan i november samma år kom nästa album – ”Saade Vol 2” och Eric Saade blev 2011 års bäst säljande albumartist i Sverige. De kommande åren släppte Eric låtar som “Coming Home” och den officiella låten för UEFA Women’s Euro 2013 – ”Winning Ground”. 2013 kom även hans fjärde album "Forgive me”. 2015 ställde Eric Saade upp i Melodifestivalen för tredje gången med låten ”Sting” och utsågs för fjärde året i rad till Årets artist av Scandipops läsare.