Olof Wretling - Diagnoserna i mitt liv

Olof Wretlings (Klungan och Mammas nya kille) komiska berättarföreställning "Diagnoserna i mitt liv” fick ett mycket varmt mottagande både från publik och media efter premiären på Rival i Stockholm i november. Recensenterna hyllade blandningen av humor, musik och allvar, Dagens Nyheter skrev att “alla borde få höra Olof Wretling berätta om sin uppväxt” och Aftonbladet menade att ”Diagnoserna i mitt liv” är "mycket underhållande”. Nu är det klart att Olof Wretling återvänder till Rival med tre extraföreställningar av "Diagnoserna i mitt liv” i februari. Med sig på scen har han musikern Jakob Nyström från Isolation Years och för scenisk rådgivning står Birgitta Egerbladh. 

"Min första diagnos fick jag som sexåring. På latin heter den “vere in novercae Liviae” och betyder spring i benen. Efter det fantastiska mottagandet på Rival längtar jag redan efter att få spela föreställningen igen. Vem hade kunnat tro att mina diagnoser skulle bli så populära!?", berättar Olof Wretling, känd från humorgruppen Klungan, Mammas Nya Kille och populär värd för Vinter i P1.

När Olof fyllde 40 bestämde han sig för att begära ut sin patientjournal. Han såg framför sig att det skulle komma några A4. Men så började stora bruna vadderade kuvert dimpa ned i brevlådan. Från Majornas Vårdcentral i Göteborg ringde de och undrade om han verkligen ville ha ALLA journaler utskrivna. 

Efter succén i början av november öppnas det nu upp tre nya datum för ”Diagnoserna i mitt liv" – den 13, 14 och 15 februari på Rival i Stockholm.

Om Olof Wretling
Skådespelaren, regissören, dramatikern och författaren Olof Wretling är medlem i humorgruppen Klungan, som bland annat gjort de hyllade föreställningarna "Jag är en fågel nu” (2007), "Det är vi som är hemgiften” (2008) och "På rätt sida om okej” (2014), samt SVT-serien "Ingen bor i skogen” (2010). Olof är också en av personerna bakom radioprogrammet “Mammas nya kille” som röstats fram till det bästa humorprogrammet i P3 genom tiderna.

Förutom Klungan och Mammas nya kille har Olof Wretling medverkat i exempelvis filmen "Krakel Spektakel” (2014), tv-serien "Pappas pengar” som sändes i två säsonger i SVT (2011 och 2014) och julkalendrarna "Hotell Gyllene knorren” (2010) och "Tusen år till julafton” (2015) på SVT.

Olof Wretling var värd för Sommar i P1 2011 och för Vinter i P1 2011, 2012, 2014 och 2015. I tonåren vann han ungdoms-SM i höjdhopp två gånger.

Om Jakob Nyström
Musikern Jakob Nyström har ett förflutet som sångare och låtskrivare i band som Isolation Years och Two White Horses. Med Isolation Years släppte han fyra kritikerrosade album under 00-talet och turnerade flitigt i Sverige och Europa. Syskonduon Two White Horses gjorde ett självbetitlat album 2009 följt av turnéer i Sverige och USA. Jakob har de senaste åren spelat med bland annat Deportees och Säkert! I december släpper han sitt första soloalbum, under namnet ”Algesten”, på skivbolaget Startracks.

Om Birgitta Egerbladh
Koreografen, regissören och kompositören Birgitta Egerbladh är känd för sin egen form av dansteater. Den innehåller alltid en blandning av humor och allvar och skapas speciellt för respektive ensemble och scen. Hon har arbetat på bl.a. Kulturhuset Stockholms Stadsteater, Kungliga Baletten, Göteborgsoperans Balett, Folkteatern Gävleborg och Folkoperan. Hon har hyllats för sina unika föreställningar som tex Händelser i hemmet, Tjechovträdgården, Kom ta min hand och senast En sak i taget på Stockholms stadsteater 2016. Hon tilldelades Cullbergstipendiet av Konstnärsnämnden 2001 och fick som första koreograf Svenska Dagbladets Thaliapris 2004. År 2013 utsågs hon till hedersdoktor vid Humanistiska fakulteten vid Umeå universitet. Birgitta Egerbladh har också uppmärksammats för sitt samarbete med humorgruppen Klungan.