Nause: artist- och DJ-duo på turné!

Nause levererade en av 2016 års största låtar med sin singel ”Dynamite”, som streamades över 100 miljoner gånger. Uppföljaren ”Summer Hangover” är nya hitten, som bland annat spelas för publiken på Distortion i Köpenhamn. Under sommaren besöker den svenska houseduon bland annat Bråvalla, Uport och Göteborgs Kulturkalas!

Duon Nause gjorde en av 2016 års största låtar - ”Dynamite”. Den fick inte bara fäste i Sverige, där den toppade både Spotify (peak #8) och radiotopplistan (peak #18) under flera veckors tid, utan tog sig även in på den globala Spotify-topplistan. I slutet av året låg den dessutom topp 20 på både Billboard US Hot Dance/Electronic Songs och Club Chart UK.

Barndomsvännerna Jacob Criborn och Leonard Scheja var tidiga att göra sig ett namn i housevärlden. År 2011-2012 släppte de danssuccéerna ”Made Of” och ”Hungry Hearts” med vilka de gjorde sig förtjänta av både Grammis -och P3 Guldnomineringar.

Nause bjöds in av Youtube

Duon gjorde sitt allra första tv-framträdande på P3 Guldgalan i januari, spelade på den svenska festivalen Stockholm, CA som hölls i Los Angeles i oktober samt på Youtubes stora årliga fest i New York.

I år är Nause bland annat aktuellt med singeln ”Summer Hangover”, där norska artisten OMVR sjunger. Det är en dansant poplåt som med säkerhet kommer spelas flitigt på dansgolv världen över i sommar. Turnén kastar loss på heta festivalen Distortion i Köpenhamn. 

– Vi ser otroligt mycket fram emot att ge oss ut i Sommarsverige! Det blir första gången vi kör både live och DJ. Det känns sjukt spännande. Vad kul det ska bli! hälsar Nause.

 

Texten uppdaterad: 2017-05-31