Mash Up International

Dj- och producenttrion Mash Up International är känd för att skapa karnivalstämning med exotiska influenser. Det senaste året har de bland annat släppt singlarna "Shining Star", "Ut och in" med Rickard “Skizz” Bizzi och Herbert "Afasi” Munkhammar, samt "Prison" med Julia Spada.

Om Mash Up International

Mash Up International är en producent- och dj-trio som består av Robert "Robert Dinero" Petersén, Ulf "Uffie Ice" Risberg och Mats "Money Mats" Norman. De är ursprungligen från Uppsala och bjuder på influenser från dancehall, angolansk kuduro, brasiliansk bailefunk, cumbia och sydafrikansk kwaito under mottot: “karneval ända in i väggen”. 

Trion ligger bakom dansgolvshymnen "Animal" tillsammans med Gnucci som har över en miljon lyssningar på Spotify och släppte hösten 2012 "Lava Cabeza EP" med Timbuktu och Vaz som gästartister. Låten framfördes i början av 2013 live på Sveriges största musikgala, P3 Guld. 

Mash Up International har också spelat på Roskildefestivalen, Peace & Love och uppträtt på tv-programmet "Moraeus med mera” där de gjorde ett minnesvärt samarbete med dansbandet Lasse Stefanz.

2013 körde Mash Up International vid flera tillfällen dj-set på Musikguiden i P3 och där sammanfattade de även 2013 års bästa låtar med en timmes lång mix.

I februari 2014 släpptes singeln ”Ut och in” med Rickard “Skizz” Bizzi (Stockholmssyndromet och Sjukstugan) och Herbert "Afasi” Munkhammar (Maskinen och Ansiktet) och i december kom singeln "Prison" med Julia Spada.

I maj 2015 kom deras singel "Shining Star" med Etzia.

Här kan du lyssna på Mash Up Internationals mix gjord för Musikguiden i P3.