Ison & Fille

Ison & Fille har den senaste tiden bland annat släppt de nya låtarna "Jag är jag" och “Vi skiner” med Blen på sång. Hösten 2015 var de med i "Så mycket bättre” på TV4, föreställningen "Den e vi” på Dramaten och släppte samlingsalbumet "Resumé”. Sommaren 2016 var en av landets mest hyllade hiphopakter ute på en Sverigeturné.

Ison & Fille är en av Sveriges största hiphop-grupper och har släppt två av genrens mest hyllade album, “För evigt” (2011) och "Länge leve vi” (2014), och under hösten medverkade de i TV4:s “Så mycket bättre”. Där gjorde de egna tolkningar av bland annat Niklas Strömstedts “Tänd ett ljus”, Kleerups "With Every Heartbeat” (“Hjärtslag”) och Jenny Berggren/Ace of Base:s "All That she Wants” ("Allt hon vill ha”) och nådde ut till en större publik än någonsin tidigare.

Ison & Filles 2015 inleddes med att de nominerades till inte mindre än åtta priser på Grammisgalan, Kingsizegalan och Manifestgalan. Under våren hjälpte de till att ta fram nya unga rap- och sångtalanger i projektet “Nästa nivå”, som sändes på Aftonbladet, och gjorde också succé på "Ikväll är vi kungar"-turnén tillsammans med Petter, Rosh och Lilla Namo. Förutom att medverka i “Så mycket bättre” uppträdde de under hösten på föreställningen "Den e vi” på Dramaten och släppte dessutom samlingsalbumet “Resumé”, som innehåller hela 25 låtar från duons karriär.

Den 23 maj släpptes singeln "Jag är jag" – en upplyftande uppmaning till stolthet över att få vara sig själv oavsett ursprung och identitet, en hyllning till det unika i varje människa, med orden ”Lev och låt leva, vi är lika olika”. Låten är producerad av Bram Bram. Samma dag släpptes också låten "Vi skiner" med Blen på sång.

Pressröster om "Länge leve vi"

Aftonbladet, 4/5

"ett av årets bästa svenska hiphopalbum är redan här"

Gaffa, 5/6

"Tre år efter succén med återkomsten För Evigt är Ison & Fille nu tillbaka igen och kanske vassare än någonsin tidigare"

Kingsize, 5/5

"”Länge leve vi” är Ison & Filles kvalitetsmässigt bästa platta någonsin. Och framför allt – en av de hårdaste hiphopskivorna i Sverige på 2000-talet"

Om Ison & Fille

Ison & Fille har släppt fem album, varav två tillhör svensk hiphops mest hyllade, “För evigt” (2011) och "Länge leve vi” (2014).

 

De har också uppmärksammats i tv/radio-uppdrag vid sidan om musiken. Ison gjorde ett personligt och omtalat program i “Sommar i P1”, var programledare för "X Factor Sverige" och i oktober 2014 gavs hans hyllade självbiografi "När jag inte hade nåt" ut. Fille fortsätter i sin tur underhålla P3-publiken med sin egen populära humorshow "Lilla Al-Fadji", som sänts sedan 2009.

 

Ison & Filles 2015 inleddes med att de nominerades till inte mindre än åtta priser på Grammisgalan, Kingsizegalan och Manifestgalan. Under våren hjälpte de till att ta fram nya unga rap- och sångtalanger i projektet “Nästa nivå”, som sändes på Aftonbladet, och gjorde också succé på "Ikväll är vi kungar"-turnén tillsammans med Petter, Rosh och Lilla Namo.


Under hösten medverkade de i TV4:s “Så mycket bättre”. Där gjorde de egna tolkningar av bland annat Niklas Strömstedts “Tänd ett ljus”, Kleerups "With Every Heartbeat” (“Hjärtslag”) och Jenny Berggren/Ace of Base:s "All That she Wants” ("Allt hon vill ha”) och nådde ut till en större publik än någonsin tidigare. På bara en månad fick deras låtar över 20 miljoner spelningar på Spotify.

Ison & Fille uppträdde även under hösten på föreställningen "Den e vi” på Dramaten och släppte dessutom samlingsalbumet “Resumé”, som innehåller hela 25 låtar från duons över 15 år långa karriär.

Vårvintern 2016 var de ute på Sverigeturné och den 23 maj släpptes singeln "Jag är jag” och låten "Vi skiner”.