Eric Gadd

Sveriges soulkung Eric Gadd öppnar sommaren på Mosebacketerrassen

Eric Gadd firar 30 år som artist med att bjuda på jubileumskonserter under namnet ”Nu som då”. I april spelar han på Nalen under två kvällar, två konserter som sålde slut på nolltid. Den 20 juni ställer sig Eric Gadd på Mosebacketerrassens scen för första gången och inleder därmed deras konsertsommar. Biljetterna är ute nu.

Eric Gadd debuterade med plattan Hello! 1987 och har sedan dess släppt ytterligare elva studioalbum. Mannen bakom klassiker som Bara himlen ser på, Do You Believe in Me, Why Don’t You, Why Don’t I och Vi kommer aldrig att förlora, har Grammisbelönats tre gånger, sålt guld- och platinaskivor både dubbelt och trippelt.

Han är en uppskattad liveartist som har uppträtt live närmare 4 000 gånger. Utöver konstant turnerande var Eric Gadd en av de första artisterna som spelade på Restaurang Strandvägen 1, fem kvällar i veckan under en hel månad. Nu debuterar han på Mosebacketerrassen med sitt band den 20 juni.

- Det ska bli så oerhört roligt att spela på Mosebacketerrassen, nästan som att spela på sin egen balkong! Tro det eller ej, men det är första gången jag spelar på terrassen så nu håller vi tummarna för en varm sommarkväll. Hoppas vi ses!, hälsar Eric Gadd.

Eric Gadd - Jubileumskonsert ”Nu som då”

20 april kl 21.00 - Stockholm, Nalen (utsålt)
21 april kl 21.00 - Stockholm, Nalen (utsålt)
20 juni kl 20.00 - Stockholm, Mosebacketerrassen (biljettsläpp 15 mars)​

Eric Gadd - diskografi

1987 - Hello!
1989 - Hurra, du lever! Pang, du är död!
1991 - Do you Believe in Gadd? (Platina)
1993 - On Display (Platina)
1995 - Floating (Platina)
1997 - The Right Way (Trippel Platina)
1999 – Spirit (Platina)
2002 - Life Support (Guld)
2006 - Eric Gadd (Guld)
2008 - Stockholm står kvar men jag ligger
2010 - Rise Up!
2013 - Fiende Eller Vän

Biografi

Eric Gadd har släppt elva skivor sedan debuten 1987 och blivit utsedd till årets artist på Grammis-galan hela tre gånger. Hans eleganta och funkiga soul låg ständigt på hitlistorna under 90-talet med låtar som "Bara himlen ser på" och "Do you believe in me". Kulmen nåddes med albumet "The Right Way" från 1997 som såldes i 170 000 exemplar och innehöll flera stora hits.

2013 var Eric Gadd med i Melodifestivalen med låten "Vi kommer aldrig att förlora" och släppte den moderna svenska popplattan "Fiende eller vän". 

2015 gjorde Eric Gadd bland annat intima akustiska spelningar både under sommaren och en Sverigeturné på hösten. De hyllades i media med omdömen som "högklassig Gadd snuddar vid himlen" (Ystads Allehanda), “satte hela konserthuset i svängning" (Blekinge Läns Tidning) och “tajt och svängigt i kubik" (Norra Skåne).