Djurparken

Gruppen Djurparken står inför sitt stora genombrott. De har redan uppmärksammats för sina låtar "Under” och "Röster” och i april släppte de albumet "Excusez Mon Suédois”. Just nu befinner de sig i studion och spelar in nytt material. Snart hör vi en ny singel!

Det har varit ett intensivt år för Djurparken. Med nyinspelade låtar fick de i början av 2015 skivkontrakt med Universal Music, som uppskattade deras unika mash-up av elektro, pop och hiphop. Under året släpptes singlarna ”Under” och ”Röster”, som har sammanlagt över 900 000 spelningar på Spotify och skapade uppmärksamhet på den svenska musikscenen.

Djurparken har också uppträtt live i Musikguiden i P3 Session, toppat Spotifys Viral-lista och spelat live över hela Sverige.

Djurparkens album "Excusez Mon Suédois” släpptes under 2016.

 

Texten uppdaterad: 2017-04-03

Om Djurparken

Djurparken, som består av artisterna och låtskrivarna David Lexholm, Jesper "Jeepstarr" Trodal, Basse Davidsson samt producentduon Anthon Johansson och Gustav Elveros har lika många influenser och skilda musikstilar som medlemmar i gruppen. Att beskriva deras genre är också närmast omöjligt då gruppen bokstavligen gjort det till sin grej att ha hela världen som inspirationskälla för sin musik.

Bara under det senaste året har Djurparken byggt upp skrivarstugor och inspelningsstudios i allt från de snöbeklädda norrländska skogarna till värmen i Indien, Grekland och Jamaica för att spela in sitt kommande debutalbum som förväntas släppas under 2016.

2015 har varit minst sagt varit ett hektiskt år för Djurparken. Förutom att de rest världen runt och spelat in musik, har de hunnit med att signa skivkontrakt med Universal Music, släppa fyra stycken singlar och gjort sig ett namn som ett av Sveriges mest energifyllda och spännande liveakter.

Musikbloggen Beeingblogged beskrev redan i juni 2015 Djurparken som ”Ett av årets mest omtalade svenska band” i samband med släppet av deras andrasingel ”Röster”. En låt som de gjorde i samarbetade med Ayla Shatz, en av frontfigurerna för nätverket/kollektivet Femtastic. Musikvideon till samma låt fick även pris som ”Video of the week” av amerikanska siten The Awardeo Company. 

Djurparken har under 2015 spelat runt om i Sverige på festivaler som Trästockfestivalen i Skellefteå och Rookiefestivalen i Hultsfred men också gjort flera klubbspelningar på ställen som Berns Salonger i Stockholm och Babel i Malmö för att nämna ett par.

I november 2015 uppträdde Djurparken med en livekonsert i Musikguiden i P3 Session. De passade då även på att premiärspela deras nästa singel ”När ingen annan ser” som släpps i februari 2016.

Under 2016 kommer gruppen också släppa sin första fullängdare och gör sig redo för ett år fyllt av livespelningar på festivaler och klubbar runt om i Norden.