”Den tatuerade änkan” av Lars Molin sätts för första gången upp som teater i höst! Premiär den 7 september på Scalateatern i Stockholm.

Berättelsen handlar om Ester - en kvinna i övre medelåldern med vanan att skämma bort såväl sin bufflige man som barn och barnbarn. Mitt i julfirandet dör Esters faster och det blir början till ett nytt liv. Fasterns lägenhet, garderob och pengar ger Ester en möjlighet att födas på nytt och börja sätta sig själv i första rummet.

"Den tatuerade änkan" är en föreställning om vägen från omöjligheternas rike till möjligheternas. En feelgood-föreställning för alla som tror att de passerat bäst före-datum för att få en andra chans.

Föreställningen är baserad på Lars Molins älskade och Grammybelönade tv-film som sändes första gången i Sveriges Television 1998. Huvudrollen som änkan Ester gestaltas av Ann Petrén, de uppvaktande kavaljererna spelas av Björn Kjellman och i övriga roller ser vi Emma Peters, Henrik Johansson och William Spetz. För manusbearbetning och regi står Jonna Nordenskiöld, mask görs av den tvåfaldigt Guldbaggebelönade och Oscarsnominerade Love Larson och Kicki Ilander, också Guldbaggebelönad, är kostymdesigner. 

Biljetterna släpps den 10 februari kl 10:00.
Föreställningen är ca 2 timmar och 15 minuter lång, inklusive paus.