Malena Ernman

För nionde sommaren i rad intar Malena Ernman Dalhalla, som 2017 gästas av Helen Sjöholm! Missa inte när två av Sveriges främsta sångerskor delar scen med Svenska Stråkensemblen och några av Sveriges bästa instrumentalister. De har även släppt en duett ihop. I höst är Malena Ernman på julturné med Lasse Berghagen.

Malena Ernman på Dalhalla har blivit en svensk sommartradition och över 60 000 människor har hittills upplevt hennes konserter i det gamla kalkbrottet utanför Rättvik. Tidigare år har Malena gästats av musikaliska storheter som Tommy Körberg, Lill Lindfors, Sarah Dawn Finer, Nils Landgren Martin Fröst, Kalle Moraeus, Georg Riedel och den franska barockorkestern Ensemble Matheus. I sommar delar hon scen med ingen mindre än Helen Sjöholm.

Malena Ernman: ”Barnsligt roligt”

Jag nyper mig i armen varje år för att jag får möjligheten att göra de här konserterna! Att få skapa en unik musikupplevelse med några av våra största artister tillsammans med Sveriges bästa musiker på Sveriges absolut vackraste arena. Det är svårslaget!! Och i år är det extra speciellt eftersom Helen är med. Helen är min idol! Hon är Sveriges bästa sångerska och vi har redan börjat experimentera med vad vi ska sjunga tillsammans. Det är barnsligt roligt, faktiskt säger Malena Ernman.

– Jag blev så glad när jag fick ett lockrop av Malena – en sångerska och person som jag länge beundrat. Jag har dessutom längtat tillbaka till vackra Dalhalla. Det känns som en present att få musicera där med La Ernman och hennes fantastiska musikanter! hälsar Helen Sjöholm.

I höst ser du Malena Ernman på julturnén ”Julen är nära”, ihop med Lasse Berghagen. Två av våra mest folkkära artister besöker konserthallar runt om i landet, med en personlig föreställning som varvar julklassiker med folkmusik, jazz och opera. En unik kväll utlovas!

Kempe-skriven duett inför Dalhalla

Inför de tre konserterna har de två gyllene rösterna släppt en låt ihop. ”Sankta Klara klocka” heter duetten, skriven av Fredrik Kempe och Mauro Scocco. Hör singeln här!

– Att Fredrik Kempe ville skriva en duett speciellt för min och Malenas röst var spännande. Både låten och Mauro Scoccos text gick rakt in i hjärtat när vi provade första gången. Och så enkelt och lustfyllt att sjunga med Malena! säger Helen Sjöholm.


Texten uppdaterad: 2017-06-02

Om Malena Ernman


”Malena är ett unikum, jag känner ingen sångare som påminner det allra minsta om henne. Med åren har hon övat upp sin rösts förmåga till vad som är mänskligt möjligt vad snabbhet och omfång beträffar.” /Anne Sofie von Otter

Malena Ernman är en av de handfull artister i världen som lyckats med att kombinera en operakarriär i högsta världsklass med att nå ut till den breda publiken. Hon har sjungit titel- och huvudroller på operahusen i Wien, Paris, Amsterdam, Bryssel, Berlin, Zürich och Barcelona, hennes skivor har sålt trippel platina och hennes sommarkonserter på Dalhalla är en av världens största klassiska konserter, som de senaste åren gästats av Lill Lindfors, Tommy Körberg och Sarah Dawn Finer.

Hösten 2014 gjorde hon en av huvudrollerna i operan ”Xerxes” på konsthallen Artipelag tillsammans med bland andra Loa Falkman.

2016 släppte Malena Ernman albumet ”Sverige”. På plattan hörde vi en delvis ny Malena, som bytt ut opera mot den svenska visan och tillsammans med några av våra bästa musiker ger sin uppdaterade version av den svenska musiktraditionen.