Lisa Nilsson

Våren 2016 turnerade Lisa Nilsson i Sverige och Danmark inför 30 000 besökare i slutsålda konserthallar. Det blev låtar från ”Så mycket bättre” och senaste samlingsalbumet ”Ingen gör det bättre”. 2017 har publiken bjudits på spelningar både under vår och sommar - bland annat i lyxigt jazzformat!

Lisa Nilsson har den senaste tiden varit högaktuell med bl.a. ”Jazz Under Stjärnorna”-festivalen, en festkonsert till minne av Olle Adolphson på Stockholms Konserthus och med en roll i den pågående inspelningen av den danska långfilmen ”Gud taler ud”, baserad på en roman av Jens Blendstrup, där Lisa Nilsson spelar huvudkaraktärens fru.

På turnén 2017 har Lisa Nilsson framfört låtar från hela hennes långa karriär, både älskade klassiker som ”Himlen runt hörnet” och ”Varje gång jag ser dig” och nyare material som de hyllade ”Så mycket bättre”-tolkningarna. Aftonbladets recensent tycker att Lisa Nilsson är "en sympatisk souldiva, en pionjär i den svenska soulhistorien. Hennes röst borde fridlysas".

Hur artisten väljer kvällens låtar när det är dags för spelning? Såhär:

 Som vanligt låter jag dagsformen styra mina låtval ... Det blir alltid en blandning av gamla klassiker, mina olika stilar och epoker och nya angelägna texter.


Pressröster om Lisa Nilssons turné 2016:

Aftonbladet, 4 av 5

"Med nya showen visar Lisa Nilsson åter vilken fullödig artist hon är"

Corren, betyg 4 av 5

"Lisa Nilsson blir bara bättre och bättre"

Östersunds-Posten

"Fantastisk Lisa Nilsson sjöng publiken till tårar och glädje"

Sundsvalls Tidning

"Publiken fick uppleva någonting alldeles extra"

Jönköpings Tidning

"tog sin publik med storm"

Eskilstuna-Kuriren

"När det kommer till sångröst, publikkontakt och förmåga att hålla uppe energin i en konsert, är Lisa Nilsson en av de främsta i vårt land. "

Hallandsposten

"en av Sveriges bästa röster"

Göteborgs-Posten

"en av landets absolut bästa sångerskor alla kategorier"