Jerry Williams

Jerry Williams är tillbaka på scenen igen! Efter att ha hyllats av både kritiker och publik och spelat för utsålda hus i Göteborg och Stockholm tre säsonger är Jerry ut på en lång, rikstäckande turné med "Man måste få lira" våren 2017. Till sommaren väntar en konsert- och festivalturné med bandet!

Två år efter supersuccén med "The Farewell Show”, som sågs av 250 000 personer, kunde Sveriges rock-kung inte hålla sig längre. "Familjen, hunden, kompisarna, gymmet och ishockeyn är okey. Men… fan... man måste få lira!", sa Jerry Williams och satte upp showen "Man måste få lira” – en avskalad, personlig föreställning laddad med favoritlåtar. "Man måste få lira" hade premiär i september 2015 på Kajskjul 8 i Göteborg och har blivit en stor framgång som hyllats i pressen. Under våren och hösten 2016 spelades showen på Scalateatern i Stockholm och nu under våren är Jerry och bandet ute på en lång turné.

Jerry Williams är också aktuell med sitt nya album "Ghost Rider" som släpptes i september i fjol och togs emot med hyllningar i media. Aftonbladet skrev att "det var längesen 73-åringen lät så här avslappnat vital", Expressen att "räven rockar rejält", Göteborgs-Posten skrev "en gång champ alltid champ" och Nöjesguiden att "för Jerry Williams är det här kronan på verket, och för oss är det årets mest sprakande överraskning".

Pressröster om "Jerry Williams – Man måste få lira":
"Spelglädjen. Energin. Publikkontakten. (...) Jerka lirar rock'n'roll som hans liv hängde på den"
Aftonbladet, 4 plus

”Osar av spelglädje och rock”
Expressen, 4 getingar

”Williams utstrålar engagemang, koncentration och enorm kärlek till den tidiga rock’n’rollens ursprungliga kraft”
Dagens Nyheter, betyg 4

"Jerry Williams drivs av en inre rockvulkan (...) Det är fullt ställ från första takten"
/Göteborgs-Posten

 

MEDVERKANDE I MAN MÅSTE FÅ LIRA VÅREN 2017

Jerry Williams
Sång: Maria BenHajji, Paris Renita och Dinah Yonas
Keybord/music director: Svante Persson
Gitarr/sång: Matte Lagerwall
Trummor: Nicci Notini Wallin
Bas/sång: Kaj Söderström
Gitarr: Staffan Astner
Sax: Wojtek Goral
Sax: Tomas Jonsson
Trumpet: Martin Lood
Regi: Göran Appelkvist

 

Om Jerry Williams

Jerry kan mer eller mindre beskrivas som en levande legend med sina 50 år som artist och har under åren hunnit släppa mer än 50 skivor. Han kännetecknas som en av rock’n'rollens stora och har genom sin karriär turnerat som förband åt Beatles på deras Sverigeturné 1963 och avverkat hits som "Did I tell you", "I can jive" och "Who´s gonna follow you home". Under 2012 slog sig Jerry återigen in på Svensktoppen med låten "Cancel the wedding".

Trots detta är det nog som liveartist han gjort sig mest känd och älskad. De senaste åren har han gjort succé med showen "Dynamite", julshowen "Jerry Christmas" på Grand Hotel i Stockholm och över 250 000 sålda biljetter till ”Jerry – The Farewell Show”.

Hösten 2015 gjorde Jerry comeback på på scenen med showen "Man måste få lira" på Kajskjul 8 i Göteborg som under 2016 spelas på Scalateatern i Stockholm. Dessutom är han aktuell med ett nytt kritikerrosat album, "Ghost Rider", producerat i samarbete med Ian Person från The Soundtrack Of Our Lives och Union Carbide Productions.