”Den tatuerade änkan” av Lars Molin sätts för första gången upp som teater i höst! Premiär den 7 september på Scalateatern i Stockholm.

Berättelsen handlar om Ester - en kvinna i övre medelåldern med vanan att skämma bort såväl sin bufflige man som barn och barnbarn. Mitt i julfirandet dör Esters faster och det blir början till ett nytt liv. Fasterns lägenhet, garderob och pengar ger Ester en möjlighet att födas på nytt och börja sätta sig själv i första rummet.

"Den tatuerade änkan” är en föreställning om vägen från omöjligheternas rike till möjligheternas. En feelgood-föreställning för alla som tror att de passerat bäst före-datum för att få en andra chans.

Föreställningen är baserad på Lars Molins älskade och Grammybelönade tv-film som sändes första gången i Sveriges Television 1998. Huvudrollen som änkan Ester gestaltas av Ann Petrén, de uppvaktande kavaljererna spelas av Björn Kjellman och i övriga roller ser vi Emma Peters, Henrik Johansson och William Spetz. För manusbearbetning och regi står Jonna Nordenskiöld, mask görs av den tvåfaldigt Guldbaggebelönade och Oscarsnominerade Love Larson – och Kicki Ilander, också Guldbaggebelönad, är kostymdesigner. 


Föreställningen är ca 2 timmar och 15 minuter lång, inklusive paus.