D'Angelo

Soulstjärnan D’Angelo har kallats "en artist som måste ses live innan man dör” (Q Magazine) och släppte i december 2014 ett av årets mest hyllade album, "Black Messiah". Nu kommer han till Sverige med sin nya show som Rolling Stone kallar en "känslosam master class i soul”.

BOKA BILJETTER HÄR

När D’Angelo kommer till Sverige för första gången efter den berömda comebackspelningen 2012 gör han det med sitt nysläppta och efterlängtade album "Black Messiah". Det blev ett av de högst betygsatta albumen som släpptes i fjol och dess "tolv ljuvligt ihopvävda spår" fick full pott av Nöjesguiden. Aftonbladet kallar "Black Messiah” för "klassiker", DN beskriver albumet som "starkt och engagerande" med "säregen glöd" och Göteborgs-Posten ger det 5 av 5 och skriver att "det är en efterlängtad comeback och en bekräftelse på den musikaliska genialitet som visade sig redan för 20 år sedan".

"Black Messiah” är D’Angelos tredje album efter klassikerna ”Brown Sugar” (1995), som sålde i nästan två miljoner exemplar och “Voodoo” (2000), som Rolling Stone utnämnde till ett av de bästa albumen någonsin.

I februari 2015 inledde D’Angelo sin världsturné "The Second Coming Tour” med en hyllad konsert på Apollo Theatre i New York och den 28 februari anländer soulkungen till Sverige och Annexet i Stockholm. Tillsammans med de prisbelönta musikerna i bandet Vanguard kommer D’Angelo spela sina klassiska hits, nya låtar och spännande tolkningar av andra artisters låtar.

Pressröster efter turnépremiären av "The Second Coming Tour”

NY Times

"i klass med de största artisterna någonsin, oavsett genre"

Slate

"glädjefull, ödmjuk och triumferande"

Rolling Stone

"fantastisk”, en "känslosam master class i soul"

New York Post

"även en Messias behöver tid för att bli så här bra"

Billboard

"hypnotiserande"

The Root

"Lämnar publiken hänförd"